VektorVektorisering betyder egentligen att ’bilden’ i fråga innehåller matematiska kurvor, jämfört med en vanlig jpg-bild, som är uppbyggd på pixlar och punkter.

En vanlig JPG-fil som du tar med en vanlig kamera och för in i datorn, tar bort många frekvenser och information i bilden, vilket gör att den påverkas av pixelstorleken, samt hur du komprimerar den.

Dom filerna är jättebra för att titta på bilder på webben, eller hemma på din dator, men inte vid print och större tryck. Där kommer ’vektoriseringen’ in.

En fil/bild som är vektoriserad, förlorar inte på att förstoras eller förminskas i storlek. Därför är det ypperligt att arbeta i vektorgrafik när man t.ex. gör en logotyp, eller större affisch och annat tryckmaterial.

Oavsett om du vill ha ett visitkort, eller smälla upp en roll-up, arbetar vi gärna i vektorformat, då det återger bäst detaljer och färger.

Här följer ett par exempel på grafik och illustrationer färdigställda i vektor-format.

3

KUND: Wingsuitfly.com/Wingsuit Sweden™

TEKNIK: Flash/Illustrator
SYFTE: Att använda den som ledande logotyp för olika hemsidor och sociala medier, inom Wingsuitfly.com’s koncept. Används som avatarer på både Facebook, Twitter och egna blogg.

Plain

KUND: Dribbble/Ance™

TEKNIK: Tusch/Flash/Illustrator
SYFTE: Båda företagen valde att använda denna som kläddesign, samt till en artikel i eget magasin i USA.

Plain

KUND: Mojodesign®

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Ett av Mojodesign®’s egna karaktärer. Dyker upp inom olika marknadsföringar för företaget. Kan ses som en maskot…

Plain

KUND: Direct Sute

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Började som ett FAN-ART för gruppen Pearl Jam. Dock snappade Direct Sute Magazine upp denne och valde att publicera den 2013, strax före gruppens release av senaste skivan. Dock inte relaterat till själva bandet eller releasen…

Plain

KUND: SFS/B.Duke

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Publicerad i Svensk Fallskärmssport, samt som artikelintroducering till fallskärmshoppning i tidningen B.Duke – Canada.

Plain

KUND: Mojodesign®

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Förnyelse av klassiska karaktären Frankensteins monster.

Plain

KUND: The Red Lady™

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Under förhandling. Företaget CoMore (Vin- & Spritdistrubitör) är mitt under förhandling om att använda denna som logotyp på deras nya produkter.

Plain

KUND: Ballanc

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: En vektoriserad Magnum, men möjlighet till färg eller svart/vit.
Ritade efter minne.

Plain

KUND: Bastardo

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Vektorbild för tryck på både kläder och för poster. Företaget arrangerar festivaler, samt evenemang med inriktning indie.

Plain

KUND: Mojodesign®

TEKNIK: Flash
SYFTE: Ursprungligen skapad på beställning, men kunden inte fullfölja ordern. Har sedan dess använts otaliga gånger vid aktuella händelser inom idrotten.

Plain

KUND: Mojodesign®/Zippedstore

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Ursprungligen skapad på beställning, men även denna kund kunde heller inte fullfölja orderna. Har sedan dess använts som underlag för kläddesign.

Plain

KUND: Dribbble

TEKNIK: Tusch/Flash
SYFTE: Elvis has…not left the building. Karaktär till artikelserie om mäns utseende och stil.

Torn Dark