Tech


Intro TechTekniska illustrationer är något av en krävande genre.

Vi på Mojodesign® förstår innebörden av noggrannhet, research och tydlighet när man skapar dessa verk. Vi anser att en teknisk illustration ska kunna förmedla och genomborras av budskapet att ’ingenting är omöjligt’.

I detta är begreppet ’Less Is More’ ett tillämpat uttryck.

En teknisk illustration kan vara allt från att återskapa en tydlig manual för en produkt, eller på ett konkret och enkelt sätt förklara något avancerat till målgruppen. Det vi försöker arbeta med, är att återge bilderna, så nära originalet som möjligt.

Dessa exempel nedan är just sådant. Dom kommer från boken ”El Alamein 1942”, utgiven av Norén förlag. Boken handlar om slagen vid El Alamein under andra världskriget, samt dom fordon som användes av dom olika inblandade.

Vårt uppdrag var att återskapa fordonen, så exakt som möjligt, samt så nära måtten man kan återge. Researchen tog över 2 veckor att genomföra, samt minst 2 dagar per illustration. Slutresultatet blev över 50 fordon, utan några väsentliga uteslutna detaljer.

Plain

NAMN: Panzer III

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: Detta pansarfordon var Tyskarnas störst och främsta pansarvagn.
Med den skrämde dom upp dom flesta, då den hade hastighet, kraft och pondus.

Plain

NAMN: Carrio Medio

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: Denna vagn var Italienarnas snabbaste.
Den kunde åka över 40 km/tim, vilket gjorde att den var suverän på fältet.
Dessutom snurrade tornet snabbare än den kunde svänga.

Plain

NAMN: Brittisk 3-tons truck

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: En lätt och snabbt fordon, för frakt av soldater i fält. Dessutom var den högt byggd, vilket gav minor mindre möjligheter att skapa förödelse för passagerarna.

Plain

NAMN: Brittisk 25-pundskanon

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: Denna kanon var Britternas största verktyg mot flygangrepp, samt långdistansmål.
Sverige har även varit med och utvecklat denna kanon.

Plain

NAMN: Morris/2-pundare

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: Snabb och lätt.
Hade en monterbar kanon på flaket, vilket kunde rotera 360°. Användes sällan på fältet, men var ypperlig i stadsmiljö, eller vid vägbommar. Saknade skydd för både minor och kulor.

Plain

NAMN: Grant

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: Engelsmännen hade denna helst i stadsmiljö, men fungerade bra i konvojer eller mindre slagfält. Hade 2 kulsprutemynningar, samt en mindre kanon. Hög och smal, men dock ostabil.

Plain

NAMN: Italiensk pansarbil

TEKNIK: Flash CS6
BAKGRUND: Italienarna var duktiga på att experimentera när dom byggde fordon för kriget. Dock var inte alla idéer så bra, men detta pansarfordon var tydligt säker. Hade även en kraftigare kanon monterad i ett torn.

Torn Dark